Galaretka z tapioką i pulpą mango Smukłe Widelce
Spróbuj pysznej i łatwej w przygotowaniu galaretki z tapioką i owocami! Wykorzystaj duże perły tapioki od Quality Food oraz bezcukrową pulpę z mango Alphonso od QF Quality Food. Dodaj do tego dwie galaretki cytrynowe i swoje ulubione owoce, na przykład borówki. Dla jeszcze lepszego smaku możesz dodać ulubiony serek homogenizowany! Za przepis dziękujemy Smukłe.widelce.
SKŁADNIKI
- 150 g Tapioki perły duże QF Quality Food
- 450 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukry QF Quality Food
- 2 galaretki np. cytrynowe
- owoce np. Borówki
*opcjonalnie ulubiony serek homogenizowany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę ugotuj według instrukcji na opakowaniu (połowę porcji) – nadmiar możesz zamrozić i wykorzystać do kolejnego deseru.
- Galaretki rozpuść i ostudź.
- Do słoiczków dodaj po 2 łyżki gotowej tapioki, zalej galaretkę i odstaw na ok 1 h do zastygnięcia.
- Na wierzch nałóż ulubiony serek*, zalej delikatnie pulpą mango (wcześniej zmieszaj ją z kilkoma łyżkami rozpuszczonej galaretki) i na wierzch wrzuć owoce.
- Deser trzymaj w lodówce do zastygnięcia.