Tapioka pistacjowa z truskawkami Volodymyr Testardi
Przygotowanie tego deseru zajmie Ci zaledwie 25 minut, a efekty są naprawdę spektakularne. Połączenie aksamitnej konsystencji tapioki, kremowego mleczka kokosowego, słodkich truskawek i chrupiących pistacji Tworzy kompozycję, która idealnie sprawdziła się jako lekki deser na każdą okazję. Za przepis dziękujemy Volodymyr_testardi
SKŁADNIKI
- 200 g Tapioki perły QF Quality Food
- 200 ml Mleczko kokosowe light 11% UHT KARA
- około 800 ml wody
- 3-4 łyżki cukru brązowego
- 200-250 g truskawek pokrojonych w małą kostkę
- 4-6 łyżek posiekanych pistacji
- 3 łyżki pasty pistacjowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę ugotuj w wodzie na średnim ogniu, często mieszając. Pod koniec gotowania dodaj mleczko kokosowe, cukier i wymieszaj.
- Wyłącz ogień i dodaj pastę pistacjową, dokładnie wymieszaj całość.
- Przełóż gotową tapiokę do miseczek lub szklanek. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
- Ułóż na każdej porcji tapioki truskawki i posiekane pistacje.