Pancakes z kremem kokosowym i marakują
Mięciutkie, kokosowe pancakes + krem z marakują = obłędne połączenie! Idealne na leniwe poranki, deser z przytupem albo domowy brunch w tropikalnym stylu! A najlepsze? Wszystko zrobisz w 30 minut i bez żadnych skomplikowanych składników.
SKŁADNIKI
- 1 puszka Mleczka kokosowego 12 – 14 % House of Asia
- 200 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 2 łyżki roztopionego masła
Do podania:
- 1 puszka Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food schłodzonego
- 3 łyżki Pulpy z marakui QF Quality Food
- Kilka truskawek
- Kilka borówek
- Mięta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy ubij mikserem na puszysty krem.
- Suche składniki wsyp do miski i wymieszaj. Dodaj mokre składniki i ponownie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
- Smaż placki na średnio rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
- Wystudzone placuszki udekoruj kremem kokosowym, owocami oraz marakują i kilkoma listkami mięty.