Pianki z mango
Odkryjcie kolejny przepyszny przepis od Warzywy.! Tym razem Olek przygotował z naszej słodkiej i kremowej pulpy mango pianki inspirowane popularnymi marshmallows. Te puszyste, mięciutkie i niesamowicie pyszne pianki z pewnością zachwycą Wasze podniebienia!
SKŁADNIKI
- 200 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
 - 250 g wody
 - 37 g żelatyny
 - 150 g cukru
 - 100 g syropu z agawy
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do misy miksera planetarnego dodaj 100 g pulpy mango, 125 g wody i 27 g żelatyny. Odstaw do napęcznienia i w tym czasie do garnuszka wsyp cukier, pozostałą wodę i syrop z agawy. Podgrzej całość na średnim ogniu do temperatury 115°C.
 - Włącz mikser na wolne obroty i gdy masa cukrowa jest już odpowiednio podgrzana, powoli przelej ją do misy miksera. Zwiększ obroty i miksuj około 10 min, aż pianka będzie porządnie ubita i błyszcząca. W tym czasie podgrzej 100 g pulpy mango z żelatyną i odstaw do lekkiego przestygnięcia.
 - Do foremki wyłóż folię spożywczą, przełóż piankę z miksera i polej żelką mango.
 - Całość schłodź około 2 godziny w lodowce i gotowe!
 
TIP: Pianki możesz obtoczyć w cukrze pudrze po pokrojeniu.