Francuskie eklerki z tropikalnym kremem
Masz 25 minut? Zrób ciastka, które wyglądają jak z cukierni – z kremem kokosowym i orzeźwiającą trawą cytrynową.
SKŁADNIKI
- 1 puszka Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 1 łyżka Pasty z trawy cytrynowej House of Asia
- 100 g białej czekolady
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki cukru pudru + do posypania
- 100 g malin
- kilka listków mięty do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
-
- Ciasto francuskie rozwałkuj, posmaruj rozmąconym żółtkiem i pokrój na prostokąty ok. 6 × 4 cm. Piecz w 200°C przez 10 minut, a następnie wystudź.
- Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzony krem kokosowy ubij z cukrem pudrem na puszysty krem, dodaj rozpuszczoną czekoladę i pastę z trawy cytrynowej. Wymieszaj, przełóż do rękawa cukierniczego i wstaw do lodówki na 15 minut.
- Wystudzone ciastka przekrój na pół, napełnij kremem, udekoruj malinami i listkami mięty. Całość oprósz cukrem pudrem.