Szybka sałatka z grillowanymi krewetkami i komosą ryżową
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej mieszanej QF Quality Food
- 8 – 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 100 g mieszanki sałat, dowolnej
- 12 krewetek 16/20 oczyszczonych
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sos:
- 3 łyżeczki Pasta Miso Shiro jasna House of Asia
- 2 łyżeczki Octu ryżowego House of Asia
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki przegotowanej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Quinoę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, wystudź.
- Przygotuj sos, mieszając ze sobą wszystkie jego składniki.
- Ugotowaną komosę przełóż do miski i wymieszaj z połową sosu.
- Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni po 1 minucie z każdej strony, dopraw solą i pieprzem. Gotowe przełóż na papier.
- Komosę przełóż na talerze wyłożone sałatą, ułóż pomidorki oraz usmażone krewetki, całość polej pozostałym sosem.