Kokosowy deser z pulpą mango i kruszonką z miso
Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Takie doznania zapewni Ci połączenie smakowe słodkiej pulpy z mango i orzeźwiającej bitej śmietany z kremu kokosowego i dodatku skórki z limonki. Zaintrygowaliśmy Cię? Koniecznie zerknij na ten prosty i szybki przepis.
SKŁADNIKI
- 200 ml Pulpy z Mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 400 g Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 50 g cukru pudru
- Skórka z limonki
- Świeże sezonowe owoce do dekoracji
Kruszonka:
- 15 g Pasty miso House of Asia
- 100 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 80 g cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotuj kruszonkę – zagnieć wszystkie składniki ciasta i wstaw do lodówki na 10 minut. Po tym czasie pokrusz i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
- Mleczko kokosowe przełóż do miski i ubij na sztywno z cukrem pudrem i skórką z limonki.
- Do pucharków nakładaj na zmianę kruszonkę, krem kokosowy, znów kruszonkę i na koniec dodaj pulpę mango i świeże owoce.