Kokosowiec bez pieczenia Smukłe Widelce
Szukasz świątecznego przepisu na ostatnią chwilę? Jesteś we właściwym miejscu! Smuklewidelce przygotowały idealny przepis dla wszystkich miłośników kokosa. Kremowe mleczko kokosowe i krem do ubijania tworzą doskonałe połączenie. Wypróbuj ten przepis i zaskocz swoich gości wyjątkowym smakiem!
SKŁADNIKI
- 400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 400 ml Mleczka kokosowego 16-19% Kara
- Opakowanie biszkoptów
- 2 łyżki cukru pudru
- Tabliczka białej czekolady
- 3 łyżki wiórków kokosa
- Garstka migdałów
- 2 łyżki żelatyny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W mikserze ubij krem kokosowy z większością mleczka (zostaw 7-8 łyżek do polewy), cukrem pudrem oraz wiórkami.
- Dwie łyżki żelatyny rozpuść w ciepłej wodzie i dodaj do masy (najpierw łyżkę masy dodaj do ciepłej żelatyny, dobrze wymieszaj i dopiero całość wlej do kremu).
- Na spód formy ułóż biszkopty, wyłóż gotowym kremem.
- Czekoladę rozpuść z pozostałym mleczkiem i gotową polewą polej wierzch ciasta.
- Migdały pokrój drobno i posyp wierzch kokosowca.
- Wstaw do lodówki na min. 2 h.