Pieczona komosianka z gruszką i tahini Smyk w Kuchni
Aromatyczna komosa z bananem, jajkiem i nutą przypraw korzennych zmiksowana na przepyszne puchate ciasto, z dodatkiem skórki pomarańczy i zatopioną całą gruszką. Brzmi, jak sen? Nie, to tylko zdrowy comfort food – to niskokaloryczne śniadanie, które zaspokoi ochotę na słodkie i dostarczy mnóstwo wartości odżywczych! Za przepis dziękujemy Smyk w Kuchni. Koniecznie zobacz przygotowanie tego pysznego dania! Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 120 g Komosy białej QF Quality Food
- 2 jajka
- 2 banany
- Szczypta: soli, cynamonu, imbiru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 gruszka np. konferencja
Do podania:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Składniki na pieczoną komosiankę zmiksuj, przelej do 2 kokilek lub większego naczynia, w środek włóż gruszkę i zapiekaj w 180 stopniach 35-40 min do suchego patyczka.
- Podawaj z pastą tahini.