Owsianka z pulpą mango i orzechami nerkowca
Takiej owsianki jeszcze nie jedliście! Nasza pulpa z mango zmieni zwykłą owsiankę w egzotyczną podróż dla Twojego podniebienia. Będzie słodko, tropikalnie, sycąco i niesamowicie pysznie! Ta owsianka smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Spróbujcie sami i zakochajcie się w jej wyjątkowym smaku!
SKŁADNIKI
- 100 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 100 g bezglutenowych płatków owsianych błyskawicznych
- 500 ml mleka
- 20 g suszonej żurawiny lub rodzynek
- 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
- 1 łyżka posiekanej mięty
- Szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do rondla wlej mleko, dodaj płatki owsiane, szczyptę soli i delikatnie podgrzej, cały czas mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- Gotową owsiankę przełóż do misek, polej pulpą mango i posyp orzechami, żurawiną oraz miętą.