Rajski deser z chia i mango Jakjalubiejesc
Masz ochotę na pyszny i zdrowy deser? Monika jakjalubiejesc przychodzi właśnie z takim przepisem. Do deseru wykorzystała naszą słodko pulpę mango, kremowe mleczko kokosowe i sycące naiona chia.
SKŁADNIKI
- 50 g Nasion chia QF Quality Food
- 450 ml Pulpy mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
- 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub olejku waniliowego
- owoce sezonowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ziarna chia wsyp do naczynia, zalej wstrząśniętym mleczkiem kokosowym, dodaj wanilię, wymieszaj i odstaw do lodówki do napęcznienia (2-4 godz., ale im dłużej, tym lepiej).
- Gotową masę przełóż do kieliszków, wypełniając je do połowy. Pozostałą masę wymieszaj z połową pulpy mango i nałóż kolejną warstwę deseru.
- Na wierzch wyłóż samą pulpę mango, wyrównaj i udekoruj owocami, a także ubitym kremem kokosowym. Desery należy przechowywać w lodówce.