Hummus z czerwonym curry i chlebkiem pita
Czy możesz sobie wyobrazić, co powstanie z połączenia pikantnej pasty curry House of Asia i kremowej tahini QF? Przepyszny hummus, który zaskoczy Twoich znajomych i zachwyci smakiem, gotowy w zaledwie 10 minut! Idealny do wspólnych chwil i kulinarnych odkryć.
SKŁADNIKI
- 3 łyżeczki Pasty curry czerwonej Kanokwan
- 2 łyżki pasty Tahini Premium OF Quality Food
- 1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 2 łyżki uprażonego wcześniej Sezamu białego House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 1 opakowanie gotowego chlebka pita
- 400 g cieciorki konserwowej
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- Sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- Pieprz czarny do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor i odstaw do wystygnięcia.
- Do wysokiego pojemnika przełóż cieciorkę (zalewę zostaw i użyj w razie potrzeby, gdy hummus będzie zbyt gęsty), dodaj usmażoną cebulę, pastę curry, tahini, sok z limonki, sezam i kmin rzymski. Zmiksuj wszystko razem na gładką masę dopraw do smaku pieprzem.
- Hummus polej oliwą z oliwek i olejem sezamowym, podawaj z chlebkiem pita.