Trufle z komosy ryżowej Kuchenny kodeks
Oto idealny deser na świąteczny stół lub jako prezent dla bliskich! Kuchennykodeks przygotował dla Was szybką, prostą i niezwykle pyszną propozycję z komosy ryżowej i kremu kokosowego. Zachwyć swoich gości tym wyjątkowym smakołykiem i wprowadź odrobinę magii do świątecznych chwil. Spróbuj już dziś!
SKŁADNIKI
- 50 g Quinoa komosa ryżowa biała QF Quality Food
- 100 ml Kremu kokosowego 23-26% Kara
- 140 ml wody
- 100 g gorzkiej czekolady
- kakao/orzechy do obtoczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ryżową wypłucz w wodzie. Następnie przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 min. Komosa powinna wchłonąć całą wodę.
- Krem kokosowy podgrzej i połącz z posiekaną czekoladą. Gotowy krem kokosowy połącz z ugotowaną komosą i zblenduj.
- Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie nabierz łyżeczkę masy i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz w gorzkim kakao lub drobno posiekanych orzechach.