Smoothie bowl z pulpą mango i ziarnami quinoa
Szukasz inspiracji na zdrowe, smaczne i nietuzinkowe śniadanie? Spróbuj naszej propozycji smoothie bowl z komosą ryżową i pulpą mango. Quinoa to doskonałe ziarno, które idealnie komponuje się w daniach wytrawnych, ale i na słodko. Jest naturalnie bezglutenowa, ma wysoką zawartość pełnowartościowego białka, żelaza, błonnika i długo uwalniające się węglowodany. Dodatek pulpy mango, wysokobiałkowego jogurtu i orzechów gwarantuje, że nasze smoothie bowl zachwyci Cię swoim smakiem, a także da Ci stabilny poziom energii na wiele godzin.
SKŁADNIKI
- ½ puszki Pulpy z Mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 100 g Quinoa komosa ryżowa biała QF Quality Food
- 300 g jogurtu naturalnego wysokobiałkowego np. typu skyr lub typu greckiego light
- ok 250 g ulubionych świeżych owoców np. kiwi, granat, borówki
- Garść orzechów np. włoskich, migdałów
- 2 kostki czekolady do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia.
- Przygotuj 2 miseczki, do których kolejno nałóż komosę ryżową, jogurt i pulpę mango. Składniki układaj obok siebie, aby je ładnie wyeksponować.
- Tak otrzymane kolorowe trio, udekoruj świeżymi owocami, orzechami i pokruszoną czekoladą. Smacznego!