Bezglutenowe kruche ciasteczka z komosą ryżową i chia Smukłe Widelce
Lekkie i pyszne ciasteczka z quinoa – idealne dla Twoich dzieci! Bezglutenowe, zdrowe i smaczne, dzięki nasionom chia i komosy ryżowej od Quality Food. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut z kilku prostych składników. Za przepis dziękujemy Justynie smuklewidelce. Zobacz jak przygotować te pyszne ciasteczka krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 75 g Quinoi komosy ryżowej mieszanej QF Quality Food
- 3 łyżki Nasion chia QF Quality Food
- 2 łyżki miodu
- 1 jajko
- 2 łyżki wiórków kokosa
- 1 szklanka zmielonych płatków owsianych
- 4 kostki ulubionej czekolady
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Quinoa ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok 20 minut od zagotowania), odsącz.
- Do ostudzonej kaszy wbij jajko oraz dodaj kokos, chia, miód i płatki owsiane.
- Na wyłożoną papierem blaszkę uformuj ciasteczka za pomocą łyżki.
- Upiecz w 180 st. Ok 15 minut, aż się zarumienią.
- Gotowe ciacha polej roztopioną czekoladą.