Sałatka z quinoa, tahini, fetą i arbuzem
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food ugotowanej
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
- 100 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 200 g arbuza pokrojonego w małą kostkę
- 100 g fety pokrojonej w kostkę
- kilka listów mięty
- kilka listków kolendry
Sos:
- 2 łyżki Tahini QF Quality Food
- 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
- 1 łyżka Musztardy miodowa Dijon Maille
- 50 ml oliwy z oliwek
- Sól i pieprz czarny do smaku
Ulubione zioła do podania.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce lub małym słoiczku przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki ze sobą.
- Ugotowaną quinoę wymieszaj z sosem i posiekanymi ziołami. Przełóż do miski.
- Arbuza wymieszaj z sosem sojowym. Przełóż do miski z komosą i delikatnie wymieszaj.
- Na talerzu ułóż quinoę wymieszaną z arbuzem. Dodaj cebulę, pomidorki oraz pokrojoną fetę. Podawaj posypane ulubionymi ziołami.