Quinoa z tahini, mleczkiem kokosowym i owocami Food Square
Ten przepis na quinoę z tahnini, mleczkiem kokosowym i owocami to doskonałe połączenie smaków, które zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dzięki wysokiej jakości produktów Quality Food potrawa ta będzie nie tylko pyszna, ale także pełna wartości odżywczych. Mleczko kokosowe Kara oraz pasta tahini Quality Food dodadzą potrawie niezwykłego kremowego smaku, który skradnie serca wszystkich łasuchów. Za przepis dziękujemy food_square.
SKŁADNIKI
- 250 g Quinoa komosy ryżowej mieszanej Quality Food
- 200 ml Mleczka kokosowego 16-19% Kara
- 3 łyżki Pasty tahini Quality Food
- 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
- ulubione sezonowe owoce
- garść płatków migdałów
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Quinoa opłucz pod bieżącą wodą i przełóż do garnka, wlej pół litra wody i gotuj przez kwadrans.
- Do komosy ryżowej wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę tahini, miód lub syrop z agawy, cynamon oraz sól. Gotuj jeszcze przez 5-10 minut na małym ogniu, często mieszając do otrzymania ulubionej gęstości.
- Komosę przełóż do dwóch miseczek, ułóż na wierzchu owoce i posyp całość płatkami migdałów.