Miska mocy z kimchi i komosą ryżową
Tylko 5 minut wystarczy, by stworzyć pełnowartościowy posiłek pełen smaków Azji. Kimchi, quinoa i wakame to idealne trio dla zdrowia i energii. Zaserwuj sobie porcję zdrowia z pysznym sosem teriyaki!
SKŁADNIKI
- 30 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food ugotowanej dzień wcześniej
- 80 g Kimchi House of Asia
- 1 łyżka Sosu Teriyaki House of Asia
- 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
- 4 – 5 Grzybów słomkowych House of Asia przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka Alg Wakame House of Asia namoczonych10 minut we wrzątku
- 1 jajo „L” ugotowane na twardo i pokrojone na ćwiartki
- ulubione warzywa, np. kilka zblanszowanych różyczek brokuła, garść fasolki edemame, kawałek upieczonej dyni
- ½ opakowania jogurtu naturalnego Skyr
- 1 łyżka cebulki dymki drobno pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jogurt dokładnie wymieszaj z sosem teriyaki.
- Wszystkie składniki poukładaj w misce lub głębszym talerzu. Posyp sezamem, dymką i zjedz z przygotowanym sosem.