Kokosowy pudding Chia z marakują
Pozwól sobie na egzotyczną przyjemność dzięki naszemu kokosowemu puddingowi chia z marakują. Użyliśmy kremu kokosowego do ubijania, aby nadać mu wyjątkową puszystość, a nasiona chia i soczysta pulpa z marakui dodają niezwykłego smaku i wartości odżywczych. Idealny na zdrowe śniadanie lub lekką przekąskę!
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Nasion chia QF Quality Food
- 170 ml Pulpy z marakui QF Quality Food
- 250 ml zimnego Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 200 ml mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka cukru pudru
- Garść malin
- Mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Nasiona chia wymieszaj z ciepłym mlekiem i cukrem. Odstaw do spęcznienia co jakiś czas mieszaj, aby nie powstały grudki.
- Krem kokosowy ubij wraz z cukrem pudrem na puszysty krem.
- Gotowy pudding chia przełóż do szklanek. Dodaj wymieszaną pulpę z marakui i ubity krem kokosowy. Podawaj z malinami i listkami mięty.