Babeczki mango z kremem kokosowym Delicious Place
Razem z Natalią z Delicious Place mamy dla Was ekspresowy przepis na Wielkanocne babeczki! Dzięki naszej pulpie mango zyskają one pyszny, egzotyczny posmak, a także będą wyjątkowo miękkie i wilgotne. Ubity krem kokosowy Kara doda im jeszcze więcej smaku i urozmaici ten deser. Koniecznie wypróbujcie ten przepis i zaskoczcie swoich gości!
SKŁADNIKI
- 350 g Pulpa z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 400 ml schłodzonego Kremu kokosowego 23-26% Kara
- 2 jajka
- 120 g cukru
- 50 ml oleju
- 270 g mąki pszennej
- 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru pudru
- ozdoby: cukrowa posypka, czekoladowe jejeczka itp.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przesianą mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia.
- W drugiej misie połącz ze sobą pulpę mango, jajka, cukier i olej.
- Sypkie składniki wsyp do mokrych i wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Ciasto nakładaj z łyżką do foremek na babeczki (najlepiej silikonowych) do 3/4 ich wysokości.
- Piecz w 180℃ przez 23 minuty. Wystudź na kratce do wypieków.
- Schłodzony krem kokosowy ubij z cukrem pudrem około 4 min, aż będzie sztywny. Przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim wystudzone babeczki. Dodatkowo udekoruj posypkami itp.
TIP: Pozostałą pulpą mango możesz polać gotowe babeczki.