Omlet z komosą ryżową warzywami awokado i fetą
Poznaj wyjątkowy przepis na omlet z dodatkiem komosy ryżowej QF Quality Food – lekkiego i sycącego składnika, który wzbogaca każdą potrawę. Puszyste jajka, kremowa pasta z awokado i świeże warzywa, takie jak rzodkiewka, ogórek i mix sałat, tworzą pełnowartościowy i kolorowy posiłek. Słona feta podkreśla smak i nadaje daniu wyjątkowego charakteru. To szybki, prosty i pyszny sposób na rozpoczęcie dnia lub zdrową przekąskę. Spróbuj już dziś i zachwyć się smakiem zdrowia!
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food ugotowanej
- 4 jajka
- 50 ml mleka
- 1/2 awokado pokrojone w cząstki
- 2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
- 100 g ogórka zielonego pokrojonego w półplastry
- 50 g ulubionego mixu sałat
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w pióra
- 50 g sera fata pokrojonego w drobną kostkę
- Sól i pieprz do smaku
- 2-3 łyżki oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski wybij jajka, dodaj mleko, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej. Wlej połowę masy, dodaj połowę komosy i smaż omleta z obu stron na rumiany kolor. Drugi omlet usmaż tak samo.
- Z awokado zrób pastę. Posmaruj nim usmażonego omleta, dodaj warzywa i złóż na pół.