Sałatka z quinoa, tahini, fetą i arbuzem
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food ugotowanej
 - 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
 - 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
 - 100 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
 - 200 g arbuza pokrojonego w małą kostkę
 - 100 g fety pokrojonej w kostkę
 - kilka listów mięty
 - kilka listków kolendry
 
Sos:
- 2 łyżki Tahini QF Quality Food
 - 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
 - 1 łyżka Musztardy miodowa Dijon Maille
 - 50 ml oliwy z oliwek
 - Sól i pieprz czarny do smaku
 
Ulubione zioła do podania.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce lub małym słoiczku przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki ze sobą.
 - Ugotowaną quinoę wymieszaj z sosem i posiekanymi ziołami. Przełóż do miski.
 - Arbuza wymieszaj z sosem sojowym. Przełóż do miski z komosą i delikatnie wymieszaj.
 - Na talerzu ułóż quinoę wymieszaną z arbuzem. Dodaj cebulę, pomidorki oraz pokrojoną fetę. Podawaj posypane ulubionymi ziołami.