Babka kokosowa z polewą mango Czarna Wisienka
Łapcie kolejny przepis na Wielkanoc. Tym razem Czarna Wisienka proponuje idealne połączenie mango i kokosa w postaci babki. Ta drożdżowa zazwyczaj króluje na polskich stołach, a gdyby nadać jej innego wymiaru? Koniecznie wypróbujcie przepis od Izy. Kokosowy krem KARA i słodka pulpa mango Quality Food to przepyszny duet. Zobaczcie przepis krok po kroku>Kliknij tutaj
SKŁADNIKI
- 200 g Kremu kokosowego Kara
- 400 g mąki pszennej
- 200 ml mleka lub napoju roślinnego
- 90 g cukru
- 60 g masła
- 30 g wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa:
- 250 g Pulpy Mango Alphonso bez dodatku cukru Quality Food
- 1 płaska łyżeczka agaru lub żelatyny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mąkę przesiej i połącz ze wszystkimi składnikami. Masę przełóż do formy na babkę i piecz 50 minut w 170 stopniach.
- Do rondelka wlewamy pulpę. Dodajemy agat i podgrzewamy przez 3 minuty. Polewę przekładamy na przestudzoną babkę.