Sałatka a’la tabbouleh z komosą ryżową i sosem satay Fotografkaa
Prosta sałatka w 3 krokach, gotowa w zaledwie 15 minut! To idealna propozycja na lunch do pracy. Dodatek sosu satay nadaje jej przepyszny orzechowy posmak, a quinoa zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Za przepis dziękujemy Fotografka.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka Quinoa komosy ryżowej białej QF Quality Food
- Sos satay Ros Thai Thai – wedle uznania
- 1 ogórek gruntowy pokrojony w plastry
- 1 średni pomidor pokrojony w kostkę
- 1/2 cebuli, najlepiej cukrowej pokrojonej w kostkę
- 2 czerwone papryczki chili posiekanej na drobno
- 3 gałązki szczypiorku posiekane
- 1 pęczek natki pietruszki posiekanej
- pół pęczka mięty posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę opłucz i zalej 1 i 1/2 szklanki wody. Zagotuj i gotuj przez około 13 minut bez przykrycia. Po ugotowaniu ostudź.
- Na dno słoika wlej sos satay, a następnie ułóż warstwy z pokrojonych składników.
- Można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.