Aqua Fresca z mango i kokosem
SKŁADNIKI
- 400 ml Wody kokosowej QF Quality Food ulubionej
- 200 ml Pulpy z mango QF Quality Food lub 1 dojrzałe mango
- 2 łyżki Soku z limonki House of Asia lub sok wyciśnięty z 1 limonki
- kilka listków mięty do dekoracji
- lód do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jeśli używasz świeże mango – obierz je, oddziel miąższ od pestki i pokrój w mniejsze kawałki. Następnie przełóż do blendera i zmiksuj na gładkie purée. W przypadku pulpy – pomiń ten punkt.
- Dodaj wodę kokosową i sok z limonki. Następnie krótko zblenduj do połączenia składników.
- Spróbuj i w razie potrzeby dopraw dodatkowym sokiem z limonki lub cukrem.
- Podawaj w wysokich szklankach z dużą ilością lodu, udekorowane listkami mięty i plasterkiem limonki.