Tropikalne gofry
SKŁADNIKI
250 g Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food,
4 łyżki Pulpy z marakui QF Quality Food,
100 g truskawek drobno pokrojonych,
50 g malin,
50 g borówek,
kilka listków mięty drobno pokrojonej,
300 g mąki pszennej,
80 ml oleju rzepakowego,
375 ml ciepłego mleka,
3 jajka,
szczypta soli,
1 łyżka cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
cukier puder do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy dobrze schłodź przed ubijaniem. Następnie ubij na puszystą masę z dodatkiem cukru pudru. Przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wstaw do lodówki.
- Oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem na sztywną i lśniącą pianę. Żółtka przełóż do dużej miski, dodaj ciepłe mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość zmiksuj na gładkie ciasto, a następnie delikatnie wmieszaj ubite białka przy użyciu szpatułki. Gofrownicę posmaruj olejem i smaż rumiane, chrupiące gofry.
- Na gotowe gofry wyciśnij schłodzony krem kokosowy, dodaj pulpę z marakui, ułóż owoce, posyp miętą i oprósz cukrem pudrem.
Tip. Gofry będą pięknie się prezentowały posypane Kuleczkami do bubble tea jagodowymi.