Mango sago pudding
Szybki, orzeźwiający deser z nutą tropików? Mango Sago z kremem kokosowym i truskawkami przygotujesz w kilka chwil. Idealny na upały i niespodziewanych gości!
SKŁADNIKI
- 50 g Tapioki QF Quality Food
- 50 g Tapioki pereł dużych QF Quality Food
- 200 ml Kremu kokosowego 23 – 26 % Kara Cream
- 100 g Pulpy mango QF Quality Food
- 100 g truskawek drobno pokrojonych
- 50 g borówek
- 200 g lodu
- garść mięty drobno pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu pozostaw do wystudzenia, a następnie przełóż na sitko i przepłucz zimną wodą, aby usunąć nadmiar skrobi. Przełóż do dużej miski.
- Truskawki i borówki wymieszaj z posiekaną miętą. Dodaj do miski z tapioką.
- Dodaj odsączone kuleczki tapioki, mleczko kokosowe oraz pulpę mango.
- Całość dokładnie wymieszaj, dodaj lód i rozlej do szklanek.