Mango Bubble Tea z tapioką
Mango Bubble Tea z tapioką to idealny sposób na chwilę przyjemności. Naturalna słodycz mango, mleczna kremowość i zabawa z kuleczkami tapioki – coś, czego musisz spróbować! Za przepis dziekujemy pysznekadry.
SKŁADNIKI
- 1/2 szklanki Pereł tapioki QF Quality Food
- 250 g Pulpy z mango QF Quality Food
- 1 dojrzałe mango
- 1 torebka herbaty (zielona lub czarna)
- 1 szklanka mleka owsianego, migdałowego lub zwykłego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Parzenie herbaty: Zaparz herbatę w większej szklance i odstaw do wystudzenia.
- Przygotowanie tapioki: W dużym garnku zagotuj wodę. Dodaj perełki tapioki i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kulki tapioki staną się przezroczyste. Po ugotowaniu odcedź tapiokę i przepłucz ją zimną wodą.
- Przygotowanie napoju: Przelej wystudzoną herbatę do dzbanka. Dodaj pulpę mango oraz mleko i dokładnie wymieszaj.
- Składanie napoju: Do naczynia włóż kostki mango oraz ugotowaną perełki tapioki. Następnie dopełnij całość musem mango.
- Dekoracja: Opcjonalnie skrop napój sokiem z limonki i udekoruj świeżą miętą .