Deser dyniowy z pulpą mango Mientablog
SKŁADNIKI
- 1 puszka Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru 450 g Quality Food
- 2 łyżeczki agar agar
- 100 ml Kremu kokosowego Kara
- 250 g puree z dyni
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka chipsów kokosowych
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki niesolonych pistacji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Puree z dyni wymieszaj z pulpą z mango, cukrem, cynamonem oraz agar agar i podgrzej w rondelku. Gdy się zagotuje odstaw z ognia do ostudzenia.
- Krem przelej do ¾ wysokości szklanek i schłódź. Gdy zastygnie ozdób kremem kokosowym, wiórkami i chipsami kokosowymi oraz pistacjami. Całość oprósz cynamonem.