Chałwa z pasty tahini z migdałami
Czy da się przygotować deser w 10 minut i to z 4 składników? Oczywiście, że tak! Przedstawiamy przepis na chałwę z kluczowym składnikiem, jakim jest nasza aksamitna pasta tahini.
SKŁADNIKI
- 200 g Tahini Premium QF Quality Food
 - 3 łyżki oleju kokosowego
 - 6 łyżek cukru
 - 4 łyżki mielonych migdałów i garstka migdałów w całości
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Olej kokosowy rozpuść z cukrem w kąpieli wodnej.
 - Otwórz pastę tahini i odlej do pojemnika olej, który naturalnie rozwarstwił się w słoiczku. Pastę i mielone migdały dodaj do oleju kokosowego.
 - Całość dokładnie wymieszaj i gotową masę przełóż do formy (o wielkości 14×14 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
 - Pozostałe migdały upraż w całości na suchej patelni, następnie je pokrój i dodaj do masy. Całość wstaw do lodówki na min godzinę, aby stężała.
 - Chałwę podawaj schłodzoną i przechowuj w lodówce.