Deser z pulpą mango i tapioką
Prosty, szybki i pełen egzotycznych smaków. Kremowe mleczko kokosowe, soczyste mango i aromatyczna mięta tworzą idealny deser na każdą okazję. Zaserwuj i poczuj klimat tropików w swoim domu!
SKŁADNIKI
- 1 puszka Pulpy mango QF Quality Food
- 100 g Pereł tapioki QF Quality Food
- 400 ml Mleczka kokosowego 20-24% House of Asia
- 1 świeży grejpfrut
- 1 świeże mango
- 1 łyżka miodu
- szczypta soli
- kilka kostek lodu
- mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę przygotuj według wskazówek na opakowaniu, przelej zimna wodą i wystudź. Następnie wymieszaj z połową mleczka kokosowego i solą.
- Pulpę mango, mleczko kokosowe, lód oraz miód dobrze wymieszaj.
- Z grejpfruta wykrój filety (bez białych błon) a mango pokrój w kostkę.
- Do szklanek przełóż tapiokę, uzupełnij musem z mango i udekoruj owocami oraz miętą.