Smoothie bubble mango
Ten przepis to nie lada gradka dla koktajlowych fanów. To świetna propozycja na lekkie, drugie śniadanie, w ciepły, letni dzień. Poczuj w sobie dziecięcą radość i przygotuj z nami bąbelkowe smoothie z mango.
SKŁADNIKI
- 450 ml Pulpy z Mango Alphonso bez dodatku QF Quality Food
- 100 g Pereł tapioki QF Quality Food
- 300 ml napoju roślinnego np. owsianego
- ½ limonki
- świeże owoce do dekoracji, wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ugotuj perły tapioki wg. instrukcji na opakowaniu, a następnie przepłucz je dokładnie pod bieżącą, zimną wodą.
- Wlej do dzbanka przepłukane perły tapioki, dodaj pulpę mango, napój roślinny i sok wyciśnięty z połowy limonki. Całość zamieszaj dokładnie.
- Koktajl rozlej do 4 szklanek i udekoruj wedle uznania np. świeżymi owocami i miętą.