Wegańska panna cotta z pulpą z marakui Kos_artphoto
Brakuje Ci pomysłu na deser? Przygotuj pyszną wegańską panna cottę z przepisu Karoliny Kos! Przygotowanie jest dziecinnie proste, a dodatkowo potrzebujesz wyłącznie 6 składników. Do dzieła!
SKŁADNIKI
- 170 ml Pulpy z marakui QF Quality Food
- 400 ml Kremu kokosowego Kara
- 1 łyżeczka agar
- 1 łyżka cukru lub innego słodzika
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj 1/3 kremu kokosowego ze skrobią ziemniaczaną.
- Do rondelka wlej pozostały krem, dodaj agar, cukier oraz pastę waniliową. Pozostałe mleczko wlej do rondelka, dodaj agar, słodzik i pastę waniliową. Zagotuj, a następnie dodaj mieszankę mleczka i skrobi. Dokładnie wymieszaj całość, doprowadź do wrzenia i odstaw.
- Gdy masa nieco przestygnie, przelej ją do sylikonowych foremek lub szklanek. Gdy deserki się wystudzą wstaw je do lodówki na 2 godziny.
- Gotową panna cottę podawaj polaną pulpą z marakui.