Tatar z łososia z białą komosą
SKŁADNIKI
- 100 g ugotowanej Quioi komosy ryżowej białej QF
- 1 mała łyżeczka wcześniej uprażonego Sezamu białego House of Asia
- ½ łyżeczki Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego jasnego House of Asia
- 200 g świeżego łososia pokrojonego w drobną kostkę
- 1 średnia szalotka pokrojona w drobną kostkę
- 1 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę
- ½ papryczki chili bez pestek drobno pokrojonej
- 2 łyżki świeżej kolendry drobno posiekanej
- 1 limonka pokrojona w ćwiartki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
-
- Łososia skrop limonką, dopraw sosem sojowym i odstaw na 10 minut do lodówki.
- Po tym czasie wyjmij rybę i wymieszaj z komosą, szalotką, chili, kolendrą oraz sezamem. Podawaj z awokado i ćwiartkami limonki, pod koniec skrop również olejem sezamowym.