Pudding z quinoa i mleczkiem kokosowym
Przygotuj aksamitny pudding z quinoa i mleczkiem kokosowym KARA, który zachwyci Cię swoją lekkością i bogatym smakiem. To połączenie składników gwarantuje pyszne i pożywne danie, idealne na każdą porę dnia.
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality food
- 200 ml Mleczka kokosowego light 11% UHT Kara
- 50 ml wody
- Skórka z 1 limonki
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- garść jagód
- garść malin
- Mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ugotuj w mleku kokosowym i wodzie. Dopraw cukrem, skórką z limonki oraz szczyptą soli. Pozostaw do delikatnego wystudzenia.
- Wystudzoną komosę przełóż do miseczek, dodaj maliny oraz jagody. Podawaj ze świeżą miętą.