Mus Tahini Fly me to the spoon
Ekspresowy deser, który jest banalnie prosty, ale idealny na każdą okazję! To właśnie cechy tego przepisu! Cudownie kremowy mus przygotujesz w zaledwie 15 minut, używając dosłownie kilku składników. Zachwyt nad tym deserem będzie trwał i trwał! Za przepis dziękujemy flymetothespoon.
SKŁADNIKI
- 200 ml schłodzonego Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 3 Tahini Premium QF Quality Food
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Szczypta soli
- 60 g czekolady gorzkiej (może być w wersji bezglutenowej)
- pistacje i granat do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Czekoladę wrzuć do rondelka, dodaj tahini i rozpuść na małym ogniu lub w kąpieli wodnej, ostudź.
- Krem kokosowy ubijaj przez 1-2 minuty na krem razem z solą, dodaj syrop klonowy, wanilię i wymieszaj. Krem będzie rzadszy niż bita śmietana. Wlej czekoladę z tahini i delikatnie wymieszaj.
- Przełóż mus do pucharków, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, udekoruj granatem i pistacjami.