Mango boba
Gotowe perły tapioki, pulpy QF i kilka dodatków – tyle wystarczy, by w parę minut cieszyć się domowym mango boba. Szybko i świeżo!
SKŁADNIKI
100 g Pereł tapioki dużych QF Quality Food,
100 ml Pulpy mango QF Quality Food,
100 ml Pulpy z marakui QF Quality Food,
1 puszka Wody kokosowej z marakują QF Quality Food lub innego napoju gazowanego,
kilka kostek lodu,
1 limonka pokrojona w plasterki,
garść świeżej mięty drobno pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotuj perły tapioki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane perły wymieszaj z pulpą mango i przełóż do szklanek.
- Do szklanek dodaj lód, wlej pulpę z marakui, dodaj plasterki limonki i świeżą miętę, a następnie uzupełnij wodą kokosową lub innym napojem gazowanym.