Lody z marakują i mango
Odkryj Egzotyczną Przyjemność Lodów z Marakują i Mango! Zapraszamy do świata egzotycznych smaków z naszym najnowszym przepisem na lody z marakują i pulpą mango, przygotowane na bazie kremu kokosowego Kara. W zaledwie 15 minut możesz cieszyć się wyjątkowym, tropikalnym deserem, który zaskoczy Twoje kubki smakowe.
SKŁADNIKI
- 1 puszka Pulpy mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- ½ puszki Pulpy z marakui QF Quality Food
- 500 ml Krem kokosowy 23-26% UHT Kara dobrze schłodzonego
- 20 g cukru pudru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy dobrze schłodź, najlepiej przez całą noc.
- Krem kokosowy ubij na puszystą masę, w między czasie dodaj cukier puder.
- Ubity krem kokosowy przełóż do miski i dodaj połowę pulpy z mango i połowę pulpy z marakui. Delikatnie wymieszaj.
- Gotową masę przełóż do foremek na lody z patyczkami. Przykryj folią spożywczą i wstaw do zamrażarki na około 4 godziny, do momentu, aż lody się dokładnie zamrożą.
- Po tym czasie wyjmij lody z zamrażarki i zanurz w pozostałej pulpie mango lub marakui.
- Podawaj z ulubionymi sezonowymi owocami.
TIP. Pozostałe pulpy zużyj do przygotowania orzeźwiającej lemoniady.