Kakaowe bubble tea
SKŁADNIKI
Podstawa napoju:
- 400 ml Mleczka kokosowego 17 – 19% House of Asia
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 50 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
- Kostki lodu
Do podania:
- Cząstka limonki
- 10 g wiórek kokosowych
- 10 g pistacji pokruszonych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź, opłucz pod bieżącą wodą i wymieszaj z cukrem trzcinowym.
- Do rondla wlej mleczko kokosowe, dodaj cukier, czekoladę oraz kakao. Podgrzewaj na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą i uzyskasz gładki, czekoladowy napój.
- Szklanki posmaruj limonką i obtocz wiórkami. Wsyp lód, dodaj tapiokę i zalej napojem czekoladowym. Podawaj posypane pistacjami.