Naleśniki z pulpą mango
Kto nie kocha naleśników? My na pewno tak! Dlatego przygotowaliśmy dla Was przepis na naleśniki z naszą niezawodną, słodką i egzotyczną pulpą mango bez dodatku cukru. Sprawdźcie sami, jak łatwo można stworzyć wyjątkowy deser lub śniadanie. Łapcie przepis i cieszcie się smakiem!
SKŁADNIKI
- 4 łyżki Pulpy z mango Alphonso QF Quality Food
- 1 banan
- 200 g serka homogenizowanego waniliowego
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 100 ml wody
- 200 g mąki
- 100 g roztopionego masła
- Szczypta soli
Do dekoracji:
- Kilka malin
- Świeża mięta
- Cukier puder
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do naczynia wlej mleko, wodę, mąkę, wbij jajko, dobrze wymieszaj trzepaczką lub zmiksuj, tak aby nie było grudek, pod koniec dodaj sól, 70 g masła, znowu wmieszaj i odstaw na 10 minut.
- Na rozgrzaną patelnię dodaj masło i smaż cienkie naleśniki na rumiany kolor z każdej strony, następnie przełóż na ręcznik papierowy.
- Do miski przełóż banana, rozgnieć go widelcem i wymieszaj z serkiem waniliowym oraz 3 łyżkami pulpy mango. Każdy naleśnik posmaruj gotowym farszem i złóż w trójkąt.
- Tak przygotowane naleśniki przełóż na talerz polej pozostałą pulpą mango, posyp cukrem pudrem, udekoruj malinami i miętą.