Lody z pulpą mango i sokiem z limonki Kuchenny Kodeks
Co może wyjść z połączenia słodkiego mango, kremowego mleczka kokosowego i kwaśnego soku z limonki? Orzeźwiające lody idealne na letnią pogodę! Sprawdźcie jak prosto w 3 krokach wykonać je u siebie w domu. Za przepis dziękujemy Kindze kuchennykodeks. Sprawdź krok po kroku przepis> Kliknij tutaj
SKŁADNIKI
3-4 łyżki Soku z limonki House of Asia
400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF
100 ml Mleczka kokosowego skondensowanego QF
450 ml Pulpy mango QF
mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy ubijaj przez 5-7 min, aż stanie się puszysty. Następnie dodaj skondensowane mleczko kokosowe, cały czas miksując. Nie przerywając miksowania, wlej sok z limonki i pulpę mango.
- Gdy składniki dokładnie się połączą, przelej je do formy. Od góry zabezpiecz formę folią lub zamknięciem i wstaw do zamrażarki na minimum 3 h.
- Gotowe lody udekoruj świeżą, posiekaną miętą.