Lemoniada mango-marakuja
Ciesz się letnią lemoniadą z dodatkiem pulpy mango, która nadaje napojowi tropikalny akcent. Połączenie soczystych cytryn i słodkiego mango tworzy idealnie zbalansowany, orzeźwiający smak.
SKŁADNIKI
- 450 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality food
- 170 g Pulpy z marakui QF Quality Food
- 3 limonki
- 2 cytryny
- 1 pomarańcza
- garść listków mięty
- 40 g cukru
- 2 l wody
- Kilka kostek lodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Skórę limonek, cytryn i pomarańczy dokładnie umyj.
- Następnie pokrój owoce w cząstki lub plastry.
- Dodaj cukier i miętę.
- Całość delikatnie rozgnieć za pomocą moździerza.
- Wlej pulpę mango i marakuję, dodaj kostki lodu. Całość uzupełnij wodą i dobrze wymieszaj.